Nederlanders op dreef in de Bundesliga

De Nederlanders hebben zich goed laten zien in de Bundesliga. Voor Werder Bremen scoorde Davy Klaassen twee keer in de degradatiekraker tussen Paderborn in de met 1-5 gewonnen wedstrijd. Ook Wout Weghorst vond namens Wolfsburg twee keer het net tegen Freiburg (2-2) en Bas Dost was eenmaal trefzeker in een 1-4 zege van Eintracht Frankfurt bij Hertha BSC.

Voor Klaassen was het de eerste keer sinds augustus 2016 dat hij twee keer scoorde in een wedstrijd. De middenvelder had daarin een belangrijk aandeel in de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen Paderborn. Door de zege komt de club van Klaassen nu qua punten op gelijke hoogte met Fortuna Düsseldorf, de nummer zestien in de bundesliga. Die plaatst geeft recht op een promotie-degradatieduel met een ploeg uit de 2. Bundesliga. De onderste twee degraderen rechtstreeks en dat lijkt het lot te zijn van Paderborn.

Ook Weghorst was met twee treffers trefzeker voor zijn ploeg VfL Wolfsburg. Binnen het half uur had de Nederlandse spits zijn ploeg op een 2-0 voorsprong gezet en ze leken op weg naar een makkelijke overwinning, maar Freiburg wist vlak voor rust als net na de pauze te scoren, waardoor de eindstand 2--2.

Een andere Nederlandse spits was vandaag ook trefzeker. Bas Dost scoorde voor Eintracht Frankfurt de 1-1 tegen Hertha BSC, waar Javairô Dilrosun ontbrak met een blessure. In de tweede helft liep de ploeg van Dost uit naar een 1-4 zege.

Dortmund
Borussia Dortmund zorgde ervoor dat Bayern München dit weekend nog geen kampioen zal worden van de Bundesliga. In een moeilijke wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf leek het lang erop dat het een doelpuntloos gelijkspel zou worden, maar diep in blessuretijd kopte invaller Erling Braut Haaland de winnende 0-1 binnen.