Ook de Vierdaagse gaat digitaal

Hoewel er geen officiële koninklijke onderscheiding wacht aan het einde, is het dit jaar toch mogelijk om mee te doen aan de Vierdaagse. En wel in je eigen omgeving. De Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) lanceert voor deelname op 21-24 juli een nieuwe Wandel.nl-app, met een speciale routefunctie die in heel Nederland gebruikt kan worden. Op die manier kunnen niet alleen de 45.000 Vierdaagse-deelnemers meedoen, maar kan iedereen dit jaar de uitdaging aangaan en een unieke beloning verdienen.

Een wandelaar kiest ervoor om de officiële Vierdaagse-afstand van 30,40 of 50 km per dag te lopen, óf de speciaal voor De Alternatieve Vierdaagse toegevoegde opties 10 of 20 kilometer. Deelnemers moeten bij de keuze van hun afstand rekening houden met het feit dat er bij De Alternatieve Vierdaagse geen verzorgingsposten onderweg worden gefaciliteerd. De organisatie raadt met klem aan om routes in de eigen omgeving uit te zoeken en om niet alsnog het officiele parcours te gaan lopen. Ook mogen mensen met maximaal twee mensen naast elkaar lopen, en mogen er in colonne niet meer dan dertig mensen in een groep samenlopen. 

Deelnemers die de échte Vierdaagse zouden lopen ontvangen gratis een speciaal aandenken, mensen die niet mee zouden of konden lopen maar nu wel meedoen, kunnen het aandenken tegen betaling in hun bezit krijgen. 

Inschrijven voor de Alternatieve Vierdaagse doe je hier!