Kinderserie Paw Patrol onder vuur wegens 'verheerlijken politiegeweld'

De gewelddadige dood van de zwarte Amerikaan George Floyd heeft een hoop losgemaakt. Niet alleen worden er wereldwijd 'Black Live Matters' protesten georganiseerd, ook liggen diverse tv-programma's en films onder vuur omdat er mogelijk racisme in voor komt. 

Netflix heeft bijvoorbeeld 'Little Britain' offline gehaald omwille van de vele blackface-sketches en de film 'Gone with the Wind' wordt niet langer uitgezonden door HBO. De BBC heeft besloten om een aflevering uit de serie Fawlty Towers te schrappen. 

Lees ook: Ook Fawlty Towers valt ten prooi aan deugbrigade, Cleese reageert

 Kennelijk gaat dit alles nog niet ver genoeg en moeten ook de kinderseries er aan geloven. De ontzettend populaire serie Paw Patrol bijvoorbeeld, die draait om een reddingsteam bestaand uit zes jonge puppy's. Hoewel het officiële Twitteraccount van de serie besloot om enkele dagen op zwart te gaan, uit compassie en om ruimte te geven aan de BLM-beweging, klinken er geluiden uit de maatschappij dat de serie aangepast moet worden. 

De klagers zijn van mening dat de serie er op gericht is om kinderen te brainwashen en ze te doen denken dat wethandshaving iets nobels is. Er wordt opgeroepen om onder meer Chase uit de serie te schrijven.