4 jaar cel voor 29-jarige pedo in Enschede

Voor het plegen van ontucht met 2 minderjarige kinderen uit een gezin uit Enschede en het maken en bezitten van kinderporno is een 29-jarige man vrijdag veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar, waarvan 2 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar en bijzondere voorwaarden. Hij is vrijgesproken van ontucht met een derde kind uit het gezin. De man werd door het gezin als vriend gezien.

Scouting
De rechtbank rekent hem deze feiten zwaar aan. De man lijdt aan een pedofiele stoornis en hoewel hij wist dat hij zich seksueel aangetrokken voelde tot minderjarige kinderen zocht hij hier geen hulp voor. Ondanks zijn jarenlange sluimerende pedoseksuele gevoelens werd de man leider bij de scouting en was hij van plan om op een buitenschoolse opvang te gaan werken. Uiteindelijk zette hij zijn gedachten om in ernstige strafbare feiten.

Berekenend
De man liet zich leiden door zijn lusten en ging daarbij zeer berekenend te werk. Hij verwierf een plek in een kwetsbaar Enschedees gezin waar de jonge kinderen gedeeltelijk aan zijn zorg werden toevertrouwd. Terwijl hij wist dat hij op een moment de verleiding niet zou kunnen weerstaan en dat zijn handelingen strafbaar waren. Het al kwetsbare gezin is door hem in grotere problemen gekomen en zal nog langdurig geconfronteerd blijven met de gevolgen.

Gedrag veranderen
Om ervoor te zorgen dat de man niet nog eens in de fout gaat is een lange voorwaardelijke celstraf op zijn plaats. Om zijn gedrag te veranderen zijn daar de nodige bijzondere voorwaarden aan gekoppeld zoals een behandeling, begeleid wonen en een verbod om met minderjarigen seksueel getint te communiceren.