Olmo helpt RB Leipzig langs Hoffenheim

Het verrassende ontslag van trainer Alfred Schreuder heeft Hoffenheim niet geholpen. In de wedstrijd tegen RB Leipzig, de ploeg van voormalig Hoffenheim-coach Julian Nagelsmann, ging de thuisploeg met 0-2 onderuit. Leipzig verstevigde zo de derde plaats in de Bundesliga. Hoffenheim is de nummer zeven.

In een open wedstrijd, waarbij beide ploegen handenvol kansen kregen, dacht Hoffenheim in de openingsfase een goede kans te krijgen om de score te openen. Leipzig-doelman Peter Gulacsi bracht de doorgebroken Hoffenheim-spits Munas Dabbur ten val in de zestien en een strafschop was het gevolg. Maar na lang beraad werd de beslissing door de VAR uiteindelijk teruggedraaid omdat in de aanval hands was gemaakt.

RD Leipzig sloeg direct daarna toe. Daniel Olmo tikte één minuut na het terugdraaien van de strafschop de 0-1 binnen en twee minuten later wist de Spanjaard opnieuw te scoren. In het vervolg van de wedstrijd kreeg beide ploegen nog voldoende kansen om iets te doen aan de 0-2 stand, maar beide teams wisten hun kansen niet af te maken, waardoor de 0-2 op het bord bleef staan.