FOK! Wat een weer: onweer of geen onweer?

In het noordoosten zijn er opklaringen. Elders is meer bewolking aanwezig en komen enkele buien voor, in het noordoosten ook vergezeld van onweer. Deze buien trekken noordwestwaarts weg en komt op veel plaatsen de zon tevoorschijn. Overdag zijn er flinke perioden met zon. In de loop van de dag ontstaan er weer stapelwolken die in het (uiterste) noordoosten kunnen doorgroeien tot enkele onweersbuien. Hierbij is kans op hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. De maxima lopen uiteen van 25°C aan de kust tot lokaal 29 °C in het oosten. De wind is zwak tot matig en komt uit richtingen tussen zuidwest en zuidoost. In de middag gaat aan de kust de wind naar noord draaien, later ook elders.

In de nacht naar zondag zijn er opklaringen. In het noordoosten is er meer bewolking en daar is nog steeds een kans op een enkele regen- of onweersbui. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 16°C. De zwakke wind komt hoofdzakelijk uit een noordelijke richting.

Zondag overdag is er af en toe zon met vooral in het noordoosten enkele regen- en onweersbuien. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan de kust tot 25°C in het oosten van het land. De wind komt uit richtingen tussen west en noordwest en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Uitlopers buien (Foto: Interpretatie)
Uitlopers van buien boven het zuidwesten. (Foto: interpretatie. (Zonder hoofdletter. )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.