UCI voert enkele wijzigen door in wielerkalender

De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de rest van het seizoen opnieuw bijgesteld. Zo krijgt de Ronde van Lombardije een nieuwe datum en zal de Italiaanse klassieker nu worden verreden op 15 augustus.

De Ronde van Lombardije stond in eerste instantie gepland op 31 oktober, maar nog voordat die datum bekend werd gemaakt kon de organisator van de race zich er niet in vinden en werd al vrij snel duidelijk dat voor die koers een nieuwe datum gevonden moest worden. Nu is die met 15 augustus gevonden.

Het betekent wel dat de Ronde van Lombardije moet concurreren met het Critérium du Dauphiné. Voor veel renners is de Franse WorldTour-wedstrijd juist de ideale aanloop naar de Tour de France.

EuroEyes Cyclassics Hamburg heeft ook een datum gekregen op de nieuwe UCI-kalender. Op de vorige kalender ontbrak die koers nog maar nu zal de Duitse wedstrijd worden gehouden op 3 oktober gevonden. Die kwam vrij na het wegvallen van de Munsterland Giro. De Eschborn Frankfurt Classic, de andere Duitse WorldTour-wedstrijd zal dit jaar niet worden verreden, net zoals de Prudential Ride London en Dwars door Vlaanderen. Ook werd de Gree-Tour of Guangxi verplaatst naar 5-10 november.

Bij de vrouwen is deze Chinese wedstrijd ook verplaatst. Voor de vrouwen wordt de Gree-Tour of Guangxi gehouden op 10 november. Met de nieuwe kalender bij de vrouwen is duidelijk dat de Vargarda en de Ladies Tour of Norway komen te vervallen.