Van der Gragt keert na twee jaar Barça terug naar Ajax

Stefanie van der Gragt keert komend seizoen terug naar Nederland.  De speelster van het Nederlands elftal heeft een contract getekend in Amsterdam. De centrale verdedigster was transfervrij omdat haar contract bij FC Barcelona afliep en besloot om terug te keren bij de club die ze in 2018 voor Catalonië verruilde: Ajax.

Mede door veel blessureleed werd de periode van Van der Gragt in Barcelona niet helemaal wat ze had gehoopt in Spanje. Dit seizoen pakte ze wel de landstitel: ondanks dat het seizoen voortijdig werd gestopt, werd er wel een kampioen benoemd. In beide seizoenen kwam ze nog tot geen twee handen vol optredens namens FC Barcelona, al speelde ze vorig seizoen in de verloren Champions League-finale nog wel even mee als invalster.

Van der Gragt is niet de eerste international die terugkeert op de Nederlandse velden. PSV wist al eerder Mandy van den Berg en keepster Sari van Veenendaal aan zich te binden. Goed voor de Eredivisie dat speelsters na een buitenlands avontuur terugkeren. Van der Gragt speelde naast Ajax en FC Barcelona eerder voor Bayern München, FC Twente, SC Telstar en AZ.