Dodelijke Groundhog Day in Deathloop

Sony en Bethesda hebben een gameplaytrailer en informatie gegeven over Deathloop, de game die vorig jaar op E3 was aangekondigd.

Deathloop plaatst je in de rol van Colt, een man met een uniek probleem. Elke ochtend word je wakker op hetzelfde strand, met een enorme kater en mensen die een klopjacht op je maken. Er is maar één manier om jezelf te bevrijden van de loop, het eiland en de slachtcyclus: je moet de acht mensen uitschakelen die verantwoordelijk zijn voor het onderhouden van de loop. Je moet deze bijna onmogelijke taak vóór middernacht voltooien.

Elke herhaalde dag is een kans om de puzzel van Deathloop te leren, aan te passen en op te lossen. Het is aan jou hoe je dit aanpakt. Je kunt elke lus in je eigen tempo en in elke gewenste volgorde aanpakken: selecteer je missies, doelen en verkenningen naar eigen inzicht. Bewapen jezelf met diverse wapens en bovennatuurlijke vaardigheden om het AEON-programma te overleven en de cirkel te doorbreken. Gebruik de kennis die je elke dag opdoet om verschillende paden en speelstijlen uit te proberen terwijl je door de verraderlijke achterafstraatjes en verborgen schuilplaatsen van Blackreef navigeert. Blijf op je hoede, herwerk je strategieën en ga voorwaarts terwijl je aanwijzingen verzamelt over de innerlijke werking van het eiland. En onthoud: als je eerst niet slaagt ... sterf, sterf dan opnieuw.

Deathloop komt exclusief op console uit voor PlayStation 5, wat impliceert dat er ook een pc-versie in de maak is.