FOK! Wat een weer: benauwd en in het zuidwesten kans op onweer

Hi Ha Ho!

Op dit moment begint warmere lucht ons land binnen te stromen. Dit ginggisteren gepaard met vrij veel bewolking en in tegenstelling tot wat ik eergisteren zei kwam de regen wat zuidelijker te liggen. Zodoende viel er in een strook van Overijssel naar Noord-Holland zo'n 3 tot 5 mm regen. Met name rond het middaguur regende het hier even stevig door. Daarna klaarde het geleidelijk aan op, maar ontstond er nog één bui en wel precies boven mijn hoofd. Die bracht nog 1 mm extra in de regenmeter. Daarna klaarde het definitief op en verdwenen de wolken.

Vandaag neemt de luchtvochtigheid behoorlijk toe. Dat betekent dat we een warme, broeierige dag krijgen en een heel pak warmer dan dat de laatste weken. Het kwik loopt op naar 22 graden op de Wadden tot mogelijk nét aan 30 in het zuiden van het land. Het zal dus voor veel mensen geen aangename dag worden denk ik.

Boven Frankrijk en Belgie gaan (zware) onweersbuien ontstaan en die trekken geleidelijk aan noordwaarts. Maar zoals de modellen het al een aantal dagen aangeven lijken deze buien niet heel ver ons land binnen te dringen. Ik hou het op een lijn Scheveningen - Venlo. Alles ten zuiden daarvan maakt in de loop van de middag en avond kans op een stevige onweersbui. Daar kan ook hagel bij zitten en zware windstoten zijn ook mogelijk. Hier komen we morgen op terug.

In het weekend staan de onweersbuien voor het noordoosten op het programma. In een groot deel van het land blijft het verder droog en behoorlijk warm. 

Tot snel!  

Meer weer op FOK!

Sint-Jans-Vlinder (Foto: Charged)
Een prachtige Sint-Jans-Vlinder. Een dagactieve nachtvlinder. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.