The Elder Scrolls Online: Greymoor beschikbaar voor consoles

Nu kunnen console-spelers West-Skyrim verkennen in The Elder Scrolls Online: Greymoor. De uitbreiding is nu beschikbaar op PlayStation 4 en Xbox One. Vanaf 16 juni is de uitbreiding er voor Stadia-spelers.

Het verhaal speelt zich meer dan 900 jaar voor de gebeurtenissen van The Elder Scrolls V: Skyrim af, waardoor West-Skyrim zowel nieuw als vertrouwd aanvoelt. In West-Skyrim verkennen spelers de gebieden van de Nords en dalen ze af naar de diepte van Blackreach om sinistere monsters te verslaan terwijl ze het geheim van het Dark Heart of Skyrim ontrafelen. Spelers verkennen vertrouwde en herkenbare locaties uit West-Skyrim, waaronder Solitude, Morthal, Labyrinthian, Dragon Bridge en meer. Je bent met het verhaal zo'n dertig uur zoet.

Greymoor lanceert het nieuwe Antiquities-systeem dat spelers de mogelijkheid geeft om de verborgen geschiedenis van Tamriel te onthullen door unieke verzamelobjecten, schatten en krachtige mythische items vrij te spelen. Als onderdeel van dit uitgebreide non-combat-systeem reizen spelers verder dan West-Skyrim en door heel Tamriel om de locaties van oude relikwieën te vinden en op te graven.

Het Greymoor-hoofdstuk brengt ook nieuwe world events in de vorm van Harrowstorms: bovennatuurlijke stormen die de mensen van West-Skyrim teisteren. Spelers moeten samenwerken om de Harrowstorms die het land terroriseren te onderdrukken en een einde te maken aan de vampierbedreiging die Tamriel boven het hoofd hangt. Er zijn meer verbeteringen en toevoegingen te vinden, zoals de skill-lines voor de klassen weerwolven en vampieren.