Hirsi Ali: 'VS is beste land voor mensen van kleur'

Opinimaker Ayaan Hirsi Ali, zelf een vrouw van kleur, heeft zich ook uitgesproken over het gedoe rond de dood van de man van kleur, George Floyd, en de uit de hand gelopen vernielingen en geplunder door zogenaamde demonstranten van de activistische beweging Black Lives Matter.

Hirsi Ali doelt dan namelijk op het gedrag van bepaalde journalisten en de media in het algemeen. De huidskleur van politieagenten is bijvoorbeeld wel van belang bij geweld tegen witte verdachten of verdachten van kleur, maar huidskleur is opeens niet meer belangrijk wanneer het gaat om criminaliteit. Hirsi Ali zegt dat het publiek dan niet het volledige verhaal te horen krijgt.

Hirsi Ali woont al sinds 2006 in de Verenigde Staten, nadat ze in Nederland meermaals werd bedreigd om haar kritiek op de islam en na een conflict over haar Nederlandse nationaliteit. "We hebben zo onze problemen en die moeten we blijven benoemen. Maar onze samenleving en systemen zijn verre van racistisch", zo vindt ze.

"De Verenigde Staten is de beste plaats op aarde om zwart, vrouw, homoseksueel, transgender of wat dan ook te zijn", zo beëindigt ze dezelfde tweet.

Naschrift redactie:
Om met een mooie spreuk van komiek Herman Finkers te eindigen: "'Neger' is een belediging. Het komt namelijk van het Latijnse niger en dat betekent letterlijk 'glanzend zwart'. En dat is een belediging. 'Tukker' is geen belediging. Tukker betekent letterlijk 'domme heikneuter'."