UFC: locatie 'Fight Island' bekend

Het kunstmatige Yas Island voor de kust van Abu Dhabi wordt de komende thuishaven van de UFC. De MMA-organisatie maakte dinsdag bekend dat er vier evenementen op stapel staan op dit zogenaamde 'Fight Island'.


Fight Island (Bron: YouTube)

De UFC kon tijdens de coronacrisis nergens meer terecht. Directeur Dana White bedacht een aantal slinkse plannetjes om de financieel lucratieve evenementen toch plaats te laten vinden. Er werd onder andere een deal gesloten met een indianenreservaat. Indianen hoeven zich over het algemeen niet aan een aantal federale wetten te houden en ook de geldende lockdownmaatregelen konden zij moeiteloos ontduiken.

Helaas gooide het tv-kanaal roet in het eten. Disney weigerde de UFC-evenementen uit te zenden, waardoor er magere weken voor de MMA-liefhebber aanbraken. Geruchten over een 'Fight Island', waar vechters worden ingevlogen en in quarantaine gezet, deden toen ook al de ronde.

Yas Island is onder andere bekend van het Formule 1 circuit Yas Marina Circuit en bevat trainingsfaciliteiten, hotels en een trainingsoctagon op het strand. In totaal is 25 vierkante kilometer van het eiland afgezet voor de UFC.

"We kwamen op het idee om te vechten op ‘Fight Island’ omdat we een bestemming nodig hadden voor internationale evenementen tijdens de wereldwijde pandemie. Abu Dhabi is de afgelopen tien jaar een geweldige locatie geweest om gevechten te houden en het is de perfecte plek voor deze evenementen. De infrastructuur die we bouwen zal een unieke ervaring zijn voor de vechters. Van de arena, de privé-trainingsfaciliteit en de octagon op het strand, het zal een ervaring worden die geen van ons zullen vergeten. Ik kan niet wachten om geweldige gevechten vanaf het eiland Yas uit te zenden", aldus een trotse White.

De evenementen worden gehouden op 11, 15, 18 en 25 juli.