Bekersprookje 1. FC Saarbrücken strandt in halve finale na nederlaag tegen Bayer Leverkusen

Bayer 04 Leverkusen van trainer Peter Bosz staat in de finale van de DFB Pokal. In het pittoreske Ludwigparkstadion kon 1. FC Saarbrücken, in Duitsland actief in de Regionalliga Südwest (IV), geen moment de faam van bekersensatie waarmaken. Het werd 0-3. 

FC Saarbrücken belandde in de halve finales door achtereenvolgens Jahn Regensburg, 1. FC Köln, Karlsruher SC en Fortuna Düsseldorf uit te schakelen. Waar de formatie van Peter Bosz al vier Bundesliga-duels in de benen had na de coronabreak, moest Saarbrücken voor het eerst in 94 dagen weer eens aantreden. 

Een stunt zat er niet in. Leverkusen had voortdurend de bal en deed waar Kwasniok zo op gehoopt had: het maken van een vroege goal. Met een zeer fraaie assist liftte Kerem Demirbay de bal over de Saarbrücken-defensie heen en daar vond hij Moussa Diaby die beheerst binnenprikte. Na de goal in de elfde minuut was het in de negentiende minuut opnieuw raak. Lucas Alario ramde een afvallende bal binnen na een misverstand in de achterhoede van de thuisploeg: 0-2.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Leverkusen nog volop kansen, maar kwam pas in de tweede helft wee tot scoren. Karim Bellarabi zorgde na alweer fraai voorbereidend werk van Demirbay, die een tegenstander in de luren legde met een gracieus wippertje, al snel voor 0-3. Daar zou het bij blijven, al was er voor Bosz ook nog een tegenvaller. Bellarabi moest in de slotfase met een hamstringblessure het strijdtoneel verlaten.

Woensdag kan Bosz achteroverleunen om te zien welke ploeg op 4 juli in de finale de opponent wordt. Dan nemen Bayern München en Eintracht Frankfurt het tegen elkaar op in de andere halve finale. 

Leverkusen zou voor de tweede keer in de geschiedenis de Duitse beker kunnen winnen. In 1993 werd de DFB Pokal gwwonnen door Hertha BSC te verslaan. Voor Saarbrücken zit een zeer bijzonder seizoen er door de nederlaag meteen op. Voor altijd zal de ploeg in de Duitse bekerannalen staan als een van de grootste stuntploegen ooit. Omdat de koploper van de Regionalliga Südwest van achter de bestuurstafel promotie werd toegekend door het uitbreken van de coronacrisis is de vakantie ook meteen aangebroken.