NASCAR: emotionele zege, maar weinig spanning

Op de Atlanta Motor Speedway was het zondagavond weer tijd voor de NASCAR Cup Series. Er stonden 325 ronden op het programma op de quad-oval, waar de startopstelling weer door het lot bepaald was.

Met Chase Elliott op poleposition en Aric Almirola ernaast werd het groen gezwaaid en dat ging zo door tot de geplande competition caution. Tijdens de pitstops daar verloor Elliott de leiding aan Joey Logano, die deze dan weer af moest staan aan Kevin Harvick.

Martin Truex Jr reed zich dan weer naar plek één, tot John Hunter Nemechek kort voor het einde van stage één spinde en voor een caution zorgde. Truex behield de leiding en won de eerste stage, voor Kyle Busch. Clint Bowyer nam bij de pitstops de leiding over voor de herstart, waar Truex de aanval weer opende.

Kort voor het einde van de stage zorgde Michael McDowell met een spin voor een caution, waarna Truex wel gewoon op plek één bleef en opnieuw de stage won, voor Ryan Blaney. De laatste ruim honderd ronden konden vervolgens beginnen, met Kyle Busch na de pitstops aan de leiding, hoewel Harvick die plek snel overnam.

Een goede tien ronden voor de finish kwam Clint Bowyer met bandenproblemen naar binnen, wat suggereerde dat het voor zijn medetoppers vooraan wellicht lastig kon worden om zonder nog een stop de finish te halen. Dat was echter niet het geval en zonder enige noemenswaardige incidenten in de laatste honderd ronden reed Harvick overtuigend naar zijn 51e zege, ruim voor Kyle Busch en Truex.

Harvick is overigens bekend met winst in Atlanta: in 2001 boekte hij er zijn allereerste zege. Het was een van de meest emotionele momenten in de recente NASCAR-geschiedenis, want de jonge Harvick was destijds de vervanger van de kort daarvoor overleden en ongekend populaire legende Dale Earnhardt.

Harvick groet Earnhardt met diens nummer drie