Feyenoord lijkt toch naast komst van Diemers te grijpen

Feyenoord heeft zich gemengd in de strijd om Mark Diemers. Volgens Voetbal International hebben de Rotterdammers zich officieel gemeld voor de 26-jarige middenvelder van Fortuna Sittard. Diemers leek dicht bij een transfer naar FC Groningen, maar krijgt er met Feyenoord nu een optie bij. In De Kuip ligt een meerjarig contract voor hem klaar.

Eind vorige maand meldden diverse media dat Diemers op weg zou zijn naar FC Groningen. Er zou een akkoord zijn met Fortuna Sittard over een transfersom van ongeveer een miljoen euro.

Eerder werd hij nog in verband gebracht met Vitesse, maar volgens het weekblad was ook Feyenoord altijd al geïnteresseerd. De middenvelder staat al geruime tijd op de scoutsingslijst van de Rotterdammers, terwijl trainer Dick Advocaat ook gecharmeerd van hem is.

Volgens het Algemeen Dagblad raakte de trainer gecharmeerd van Diemers in de drie ontmoetingen die Feyenoord met Fortuna Sittard had. Toen de Rotterdammers voor eigen publiek het competitieduel met Fortuna wonnen, liet aanvoerder Steven Berghuis zich in de media opvallend positief uit over Diemers.

Bij het terugkijken van de beelden viel het Advocaat op dat Diemers vaker sterk voor de dag kwam en dat hij al op de scoutingslijst van Feyenoord stond. Diemers wordt bij Feyenoord gezien als een ervaren speler met een goede traptechniek, waarmee hij een aanvulling zou zijn voor het middenveld van Feyenoord. Mocht de overstap doorgang vinden, dan wordt hij de eerste aankoop van Feyenoord voor het nieuwe seizoen.

Technisch directeur Frank Arnesen had de transfervrije Bryan Linssen bovenaan zijn wensenlijstje staan, maar er werd geen akkoord bereikt met de buitenspeler van Vitesse.

Na het mislopen van Linssen hoopt Feyenoord de contracten van Leroy Fer en Eric Botteghin te verlengen. Beide basiskrachten hebben een aflopende verbintenis. Voor zowel Fer als Botteghin is concrete interesse vanuit Turkije. Laatstgenoemde staat naar verluidt op het lijstje bij Antalyaspor, terwijl Fer naar Besiktas zou kunnen.

Update 21:27

Feyenoord lijkt zich te laat gemeld te hebben voor Mark Diemers. FC Groningen rekent namelijk op zijn komst en spreekt tegenover het Dagblad van het Noorden van een akkoord met zowel Diemers als Fortuna Sittard. "Wij zijn er helemaal uit met Mark Diemers en wij zijn er ook helemaal uit met Fortuna Sittard, dus voor ons is het heel simpel" aldus technisch directeur Mark-Jan Fledderus.