NOC*NSF en NOS schuiven Sportgala op naar 2021

Doordat vanwege het coronavirus dit jaar veel sport afgelast of uitgesteld is wordt er in december geen Sportgala gehouden. De resultaten die dit jaar wel behaald worden tellen mee voor de editie van 2021.

“Het is een onontkoombaar besluit in dit uitzonderlijke jaar om net als de grote internationale sportevenementen ook het Sportgala met de sportverkiezingen een jaar uit te stellen”, vertelt Maurits Hendriks, technisch directeur van NOC*NSF. “Immers, ook de sport is hard geraakt door het coronavirus. Naast het wegvallen van bepalende evenementen is er ook door heel veel sporters geruime tijd niet of anders getraind.”

“Vanzelfsprekend besteden we eind van dit jaar aandacht aan de Nederlandse topprestaties die ondanks alles nog wel zijn geleverd. Op welke wijze dat gaat plaatsvinden zal de komende maanden worden bepaald. Voor het eerst organiseren we volgend jaar de sportverkiezingen over een periode van twee jaar namelijk 2020 en 2021.”

Maarten Nooter van mede-organisator NOS sluit zich aan bij Hendriks: “Er is inmiddels zoveel sport geschrapt dat je niet meer over een Sportman of Sportvrouw van het Jaar kunt spreken. Minimaal de helft van de sport van 2020 is weggevallen. Samen met NOC*NSF hebben we daarom geconcludeerd dat het niet logisch is om verkiezingen en een gala te organiseren. Jammer natuurlijk, maar het is niet anders. De uitzonderlijke prestaties die er wél waren komen in december nog een keer langs. En de allerbesten zetten we nu alvast op de longlist voor de Sportprijzen van 2021.”