Toch geen concert van Akkerman in vliegtuig

Per 1 juli mogen er maximaal 100 mensen bij een concert aanwezig zijn, toch zal Tim Akkerman met zijn band The Ivy League op 1 juli optreden voor 524 bezoekers. Dat mag, omdat het optreden plaats zal vinden in een vliegtuig.

"In een tijd als deze is het voor mij en mijn publiek weer fijn om op creatieve wijze met elkaar live contact te hebben, met nieuwe ideeën te komen en concepten te bedenken. Door het vrijgeven van vliegreizen en daardoor het samenkomen in vliegtuigen, was het idee voor een optreden in een vliegtuig snel geboren", zo vertelt Akkerman in het Parool.

Bernard Vissers, die diverse vliegtuigen heeft staan, zag het idee meteen zitten. "Toen het management van Tim mij belde, werd ik direct enthousiast; de vliegtuigen staan al tijden stil en krijgen op deze manier toch weer even vliegtijd", aldus Vissers.

"Blijkbaar is de luchtfiltering in vliegtuigen anders en wellicht kunnen we werken met mondkapjes", zo vertelt de oud-zanger van Di-Rect. "Als er boetes komen, zien we dan wel weer. Het is ook een statement hè. De overheid meet met twee maten: wel met z'n allen in een vliegtuig, niet bij een openluchtconcert."


Het vliegtuig zal niet gaan vliegen tijdens het concert maar gewoon stil blijven staan in een loods in Alkmaar. De kaartverkoop start op 13 juni.

Update 20.05 uur

Akkerman heeft ons bij de neus genomen, de aankondiging was niet echt. "Een publiciteitsstunt", bekent Akkerman nu, zo lezen we op AD.nl. "Omdat de cultuursector zo geraakt werd. Het was een statement, omdat mensen wel in een vliegtuig samen mogen komen en niet bij een openluchtconcert. Dat vonden wij gek. Op het idee van een vliegtuig kwam ik na het lezen van de column van Claudia de Breij."

Maar misschien komt er alsnog een concert in een vliegtuig. "Overigens heeft er door dit bericht wel serieus een vliegtuigmaatschappij zich gemeld dus misschien komt het wel degelijk van de grond", aldus Akkerman.