Hamilton: "Breek alle standbeelden van slavenhandelaren af"

Wederom heeft Formule 1-coureur Lewis Hamilton van zich laten horen in het anti-racismedebat dat in alle hevigheid gaande is. Op Instagram schaarde de wereldkampioen zich achter de actievoerders die gisteren een standbeeld van Edward Colson neerhaalden. Colson was een slavenhandelaar, zakenman en politicus uit de zeventiende eeuw.

"Ons land eerde een man die Afrikaanse slaven verkocht! Alle standbeelden van racistische mannen die geld verdienden door een mens te verkopen, moeten worden gesloopt", zo schrijft Hamilton op Instagram.

"Als een van die mensen dat standbeeld niet had neergehaald, zou het nooit weggehaald worden. Er wordt over gesproken om het beeld in een museum te zetten, maar het hoort op de bodem van de rivier. Net als de twintigduizend Afrikaanse zielen die gestorven zijn op hun reis en overboord zijn gegooid op zee. Hij nam ze weg bij hun families en land en zou nooit vereerd moeten worden. Het moet vervangen worden door een eerbetoon aan al die mensen die hij heeft verkocht. Al die mensen die hun leven hebben verloren", aldus de Mercedes-coureur, zo lezen we op de site van AD Sportwereld.

Hamilton: "Breek alle standbeelden van slavenhandelaren af" (Red Bull Content Pool)
Hamilton: "Breek alle standbeelden van slavenhandelaren af" (Red Bull Content Pool)