UFC: heerlijk avondje knokken zonder publiek

De UFC gaat lekker door met het plannen van evenementen. Zaterdagnacht was het alweer tijd voor UFC 250, met een op het oog niet spectaculair programma, maar wel met vechters die een show durfden neer te zetten. Helaas nog steeds zonder publiek in het trainingscentrum van de UFC in Las Vegas.

Sean O'Malley is zo'n vechter die nog niet echt bekend is bij het grote publiek, maar wel eentje is die mensen in de gaten moeten gaan houden. Na twaalf gevechten nog steeds ongeslagen. Doorgebroken door het talentenprogramma Dana White's Contender Series en voorlopig stelt deze spectaculaire bantamgewicht absoluut niet teleur.

Zaterdagavond was Eddie Wineland het slachtoffer om in de schaduw van O'Malley te staan. Het gevecht was in de eerste ronde al klaar en het is misschien het beste om gewoon te kijken naar het gemak waarmee O'Malley zich door de octagon beweegt.

Cody Garbrandt vs Raphael Assunção
Voormalig kampioen was gemotiveerd om eindelijk weer eens een overwinning te behalen na drie achtereenvolgende verliespartijen sinds 2017. Na een afwezigheid van ruim een jaar en een wisseling van hoofdtrainer stond Garbrand afgetraind weer in de octagon om tegenstander Assunção klappen te geven.

In de laatste seconde van de tweede ronde was de genadeklap daar. Een rechtervuist landde heerlijk op de kaak van de Braziliaan die bewusteloos het canvas raakte. Prima overwinning voor de zichzelf opnieuw uitgevonden Amerikaan die met 28 jaar nog jong genoeg is om de titel terug te pakken.

Aljamain Sterling vs Cory Sandhagen
Nog een talent die al wat jaartjes meegaat in de UFC. Sterling is UFC-vechter sinds 2014, maar is nu lekker op weg naar een titelgevecht. De snelle overwinning tegen Sandhagen deed de ster van Sterling nogmaals verder stijgen.

Inmiddels vijf achtereenvolgende winstpartijen en een tegenstander die bijna geen verweer had tegen het flitstende spel van Sterling, laat toch maar eens zien dat er maar één vechter het interim-titelgevecht tegen Peter Yan verdient en dat is niet José Aldo.

Volledige uitslag van UFC 250:
Amanda Nunes verslaat Felicia Spencer na jurybesluit (50-44 x2, 50-45)
Cody Garbrandt verslaat Raphael Assunção na knockout (stoten, rond 2)
Aljamain Sterling verslaat Cory Sandhagen na opgave (verwurging, ronde 1)
Neil Magny verslaat Anthony Rocco Martin na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Sean O’Malley verslaat Eddie Wineland na knockout (stoten, ronde 1)
Alex Caceres verslaat Chase Hooper na jurybesluit (30-27 x3)
Ian Heinisch verslaat Gerald Meerschaert na TKO (stoten, ronde 1)
Cody Stamann verslaat Brian Kelleher na jurybesluit (30-27 x3)
Maki Pitolo verslaat Charles Byrd na TKO (stoten, ronde 2)
Alex Perez verslaat Jussier da Silva na TKO (trappen, ronde 1)
Devin Clark verslaat Alonzo Menifield na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Herbert Burns verslaat Evan Dunham na opgave (verwurging, ronde 1)