FOK! Wat een weer: cirkelende depressie

Gegroet!

Op zich viel het gisteren wel mee qua weer. Op veel plaatsen bleef het droog en scheen de zon af en toe. Toch trokken er in de ochtend nog een aantal felle buien van zuidwest naar noordoost over het land. Ze waren niet zo zwaar als gisteren, want alleen in Utrecht kwam het nog tot onweer en hagel. Bij het verder trekken namen die buien in activiteit af.

Tegelijkertijd kwam een nieuwe storing naderbij vanuit het zuidwesten. Dit allemaal onder invloed van dezelfde depressie. De bewolking nam toe en er volgde ook wat regen. Niet echt in grote hoeveelheden overigens.

Vandaag trekken of ontstaan de buien meer landinwaarts en dan vooral in het noorden en midden. De kans op onweer is aanwezig, maar niet heel groot. Later op de dag wordt het tijdelijk even droog. In de avond neemt de buienkans weer toe.

Hoe het de komende week gaat? Tijdelijk even stabieler, maar daarna opwarmend en onstabieler met toenemende kans op buien. 

Fijne zondag!  

Meer weer op FOK!

Baarnse Bossen (Foto: FOK!)
De Baarnse Bossen. (Foto:FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.