Öztürk stopt als voorzitter van Denk

De immer sympathieke Selçuk Öztürk stopt als voorzitter van de inclusieve politieke partij Denk. Öztürk vertelde dit tijdens de ledenvergadering van zijn partij. Het plan was om in maart 2021 op te stappen, maar recente gebeurtenissen hebben dit versneld.

Het tijdens de coronaperiode thuis zitten had hem ervan overtuigd meer tijd met zijn gezin te willen doorbrengen. "Er komt een moment dat je gezin vraagt om je bijdrage die je levert aan de samenleving te herzien." Daarnaast vindt hij het tijd voor een frisse wind in de partij.

Öztürk bracht zijn excuses over naar alle leden vanwege de recente niet aflatende strubbelingen in de partij. "Wij vinden deze gebeurtenissen heel spijtig. We hebben ervan geleerd en zijn daar niet trots op. Wij zijn ondergeschikt aan de idealen van Denk", aldus de scheidend voorzitter.

Farid Azarkan, politiek leider van Denk, vindt het nog te vroeg om aan te geven of hij lijsttrekker wil worden bij de landelijke verkiezingen. "We gaan nu werken aan herstel van het vertrouwen, verbinding en het uitbouwen van de beweging."

Vanwege het coronavirus konden maar dertig mensen aanwezig zijn. Zo’n vijfhonderd leden konden de ledenvergadering digitaal volgen en stemden voor een interim-bestuur die dit najaar zal worden vervangen voor een nieuw bestuur.