Tiental Borussia MŲnchengladbach laat dure punten liggen bij SC Freiburg

Borussia Mönchengladbach heeft vrijdagavond kostbare punten verspeeld in de strijd om de Champions League-plekken. De huidige nummer vier van de Bundesliga ging met 1-0 onderuit op bezoek bij SC Freiburg.

Nils Petersen kroonde zich tot matchwinner in het Schwarzwald-Stadion. De aanvaller kopte na een klein uur van dichtbij raak uit een vrije trap van Vincenzo Grifo. Tien minuten later moest Gladbach ook nog eens een man minder verder door een tweede gele kaart voor Alassane Pléa. Vervolgens kreeg sportief directeur Max Eberl eveneens rood voor opmerkingen richting de arbitrage.

De bezoekers konden door de ondertalsituatie weinig gevaar meer stichten en moesten genoegen nemen met de eerste nederlaag in zes uitwedstrijden. Freiburg-coach Christian Streich was zo blij met de overwinning van zijn ploeg dat hij al zijn stafleden omhelsde.

Door de nederlaag kan Gladbach de vierde plaats zaterdag kwijtraken aan Bayer Leverkusen. De ploeg van coach Peter Bosz moet dan een punt over houden aan het duel tegen koploper Bayern München. Freiburg staat stevig op de achtste plaats.