Blanco verwijsbordjes in Bergen zorgen voor verkeersonrust

Er is iets goed misgegaan met de levering en plaatsing van nieuwe verwijsborden naar de hotspots van Bergen. Onlangs bestelde de gemeente Bergen die bordjes, zo meldt onze mediapartner Duinstreek Centraal . Maar de leverancier leverde de bestelling af met bordjes die slechts aan een enkele zijde waren bedrukt, zoals is te zien bij de rotonde Bergerweg-Dreef. Juist aan de kant waar het auto- en fietsverkeer vandaan komt, zijn de bordjes blanco. Bovendien: als die blanco zijde alsnog bedrukt wordt, zien bestuurders op de rotonde de tekst pas wanneer ze stil gaan staan.

Goed leesbaar zijn de nieuwe bordjes alleen voor voetgangers en fietsers op het Spoorlaantje. Maar hier wreekt zich dat de borden naar de Dreef verwijzen, waar slechts autoverkeer is toegestaan. Wandelaars en fietsers moeten juist het Spoorlaantje blijven volgen als ze bij het Sterkenhuis, de Ruïnekerk, de Hertenkamp en Kranenburgh willen uitkomen.

En er blijken in de gemeente meer eenzijdig bedrukte borden in ongunstige richting te zijn neergezet. Teleurgestelde omwonenden hebben de gemeente hier al op gewezen. Gemeente Bergen heeft met de leverancier afgesproken dat deze borden aanpast die niet of onvoldoende zichtbaar zijn. Dit wordt gecombineerd met het plaatsen van de nieuwe borden. De verwachting is dat het euvel pas in juli overal de wereld uit is geholpen.