Weening keert terug in het peloton bij Trek-Segafredo

Pieter Weening heeft een nieuwe wielerploeg gevonden. De 39-jarige renner tekent tot het eind van het seizoen van 2020 bij Trek-Segafredo. Hij wordt daar onder meer de ploegmaat van Bauke Mollema en Vicenzo Nibali.

Weening zat vorig jaar nog bij Roompot-Charles, maar nadat hoofdsponsor Roompot vakantie eind vorig jaar stopte met de wielerploeg en moest de 39-jarige Fries op zoek naar een nieuwe ploeg. Lang zag het er naar uit dat hij geen nieuwe ploeg kon vinden, maar in februari nam ploegmanager Luca Guercilena contact met Weening en uiteindelijk tekende de Harrekiet een contract tot het einde van het seizoen bij Trek-Segafredo.

"Ik heb altijd de hoop gehouden een nieuwe ploeg te vinden", zegt Weening op de website van zijn nieuwe ploeg."Ik heb in de winter door getraind en bij het eerste contact gezegd dat ik raceklaar ben ben binnen vier tot zes weken." 

Ploegmanager Guercilena is ook blij met de komst van Weening: "We hadden iemand nodig die fit is en meteen zou kunnen racen. Pieter staat bekend als super professioneel. We waren direct overtuigd dat hij aan onze verwachtingen zou voldoen."