Eintracht Frankfurt vergroot de zorgen bij Werder Bremen

Werder Bremen heeft een nieuwe tik geïncasseerd bij de strijd tegen degradatie in de Bundesliga. Na de openingstreffer van André Silva liep Eintracht Frankfurt in de slotfase uit naar een ruime zege. Het werd 0-3 voor de bezoekers. 

Bas Dost zag vanaf de bank net als Jonathan De Guzman dat de thuisploeg het gevaarlijkst was in de eerste helft. Davy Klaassen blonk uit bij de nummer zeventien van Duitsland. Tot zijn grote frustratie zag hij hoe Kevin Trapp zijn inzet in de openingsfase nog net kon keren. Vlak voor rust dacht de ex-Ajacied recht te hebben na hands van David Abraham. De bal leek ook op de stip te gaan, maar de VAR zag dat Klaassen buitenspel stond.

Na een uur spelen sloeg Frankfurt toe. Uit een geweldige voorzet van voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic kopte André Silva raak. Voor Kostic, die tegenwoordig speelt als linkerwingback, was het al zijn elfde assist van het seizoen in de Bundesliga. Dost viel een kwartier voor het einde in en was nog belangrijk bij het uitdelen van de genadeklap. Nederlander kopte een corner door waardoor Stefan Ilsanker de bal van dichtbij binnen. Laatstgenoemde bepaalde in de negentigste minuut uit een vrije trap van De Guzman, die net was ingevallen, met een rake kopbal de eindstand op 0-3.

Frankfurt is nu zo goed als veilig. Voor Werder zijn de problemen groot met nog vijf speelrondes te gaan. De club heeft heeft 25 punten. Fortuna Dusseldorf en FSV Mainz 05 hebeben er respectievelijk 27 en 28. Paderborn staat stijf onderaan met 19 punten. De onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks. De nummer zestien speelt playoffs tegen de nummer drie van de 2. Bundesliga.