Klaasen en Anderson naar finale PDC Home Tour

Jelle Klaasen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de PDC Home Tour. De Nederlander verzekerde zich van de tweede plek in een poule met groepswinnaar Gary Anderson, Dave Chisnall en Mike De Decker.

De 35-jarige Klaasen begon de strijd om een plek bij de laatste vier van het digitale dartstoernooi met een ruime overwinning op Chisnall: 6-2. Hij rekende vervolgens ook af met de Belg De Decker door bij een 1-3-achterstand vijf legs op rij te pakken: 6-3.

Aangezien Anderson ook Chisnall en De Decker won, ging de groepsfinale alleen nog om de eer. Anderson won met 6-2 en ging daarmee als groepswinnaar naar de finale. De tweede fase van de Home Tour, een toernooi dat door de PDC bedacht is als alternatief tijdens de coronacrisis, begon onlangs met 32 darters (acht groepen van vier). De acht groepswinnaars plaatsen zich voor de halve finales. 

Donderdag strijden Rob Cross, Joe Cullen, Jonny Clayton en Nathan Aspinall voor de laatste twee tickets voor de finaleronde van vrijdag. Klaasen is de enige Nederlander die nog in het toernooi zit.