FOK! Wat een weer: de koele lucht is niet ver meer

Aloha!  

Dat was gisteren toch wel opmerkelijk. In een groot deel van het land scheen de zon gewoon, maar er ontstond een bandje met sluierbewolking boven de Noordzee en die breidde zich uit tot over Noord-Holland. In plaats van op te lossen werd deze band steeds dikker. Het was maar een smalle band, maar als je er onder zat heb je vandaag niet al te veel zon gezien. Aan het einde van de dag trok deze bewolking ook verder het binnenland in. Uiteindelijk brak rond een uur of half 6 de zon hier ook weer door. Het viel ook op dat die band slechts 10 tot 15 km breed was, dus je zag de opklaringen wel, maar die kwamen niet dichterbij. 

Verder zagen we boven Frankrijk een aantal stevige onweersbuien ontstaan en datzelfde was ook het geval boven Griekenland en Turkije. Leuk was ook het volgen van een actieve, maar geïsoleerde onweersbui die langs de hele noordkust van Afrika trok en ter hoogte van Tunesië aan land ging. Dat was ook een actief geval dat de hele dag stand hield. Dat zie je ook niet vaak. 

Voor de rest zagen we ook wat onweer in Zweden, want daar is het ook erg warm. 

Vandaag zijn de veranderingen in ons land nog erg gering. Het wordt alleen nog iets warmer. Op de Wadden een graad of 22, maar in Limburg is een 30 graden wel mogelijk. Langs de westkust warmt het ook nog op tot 25 graden, maar daar steekt een zeewind op en koelt het af naar 19 graden.

De wind komt eerst uit het oosten, maar draait later naar noordwest. Zodoende koelt het in de westelijke provincies af. Gemiddeld gezien staat er een kracht 2 tot 4. 

En dan die wisselvalligheid ... ik had het er eergisteren al over, maar het is nog steeds allemaal erg onzeker. Ik kom er later op terug.  

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

PurmerZOn (Foto: spylacopa_68)
Een mooie zomeravond in Purmerend. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.