Bioscopen openen de deuren met klassiekers

Het is 1 juni! Terwijl half Nederland hunkert naar een middagje op een terras met een koud drankje zijn vandaag ook de bioscopen weer open. Maar omdat deze de afgelopen maanden gesloten waren zijn er geen nieuwe films uitgekomen, dus je kunt deze eerste week vooral genieten van (iets) oudere titels. FOK! maakte een rondje langs de bioscoopketens om te zien wat er draait.

De meeste bioscopen draaien deze week vooral titels die kort voor de crisis verschenen, of die zouden zijn verschenen. Deze films hebben toen nog niet zo veel publiek getrokken en hoewel sommige titels inmiddels (voor een premiumbedrag) te huur zijn bij de diverse videostreamers, kun je ze nu ook weer gewoon in de bioscoop gaan zien. Denk aan The Invisible Man, The Lighthouse, Onward, Bloodshot, 1917, Little Women, The Hunt of Sonic.

Maar deze eerste nieuwe bioscoopweek wordt door de bioscopen ook aangegrepen om wat oudere en recente klassiekers terug te brengen. Zo heeft Pathé in verschillende bioscopen in het land voorstellingen van Interstellar, Harry Potter and the Deathly Hallows (beide delen), Grease, A Star is Born, Joker, Black Panther, Spider-Man: Far From Home en de Nederlandse versies van The Lego Movie en Despicable Me 3.

 

De bioscopen van Vue vertonen veel van dezelfde titels, maar zij hebben ook Inception, Thor: Ragnarok, The Jungle Book, Dunkirk, Aquaman en Bohemian Rhapsody in het aanbod. Kinepolis lijkt niet met deze trend mee te doen, evenals de meeste kleinere theaters, die gewoon het normale aanbod lijken voort te zetten (er zijn uitzonderingen, zoals het Rotterdamse Kino, maar het gaat te ver om die allemaal te noemen). Maar check vooral de sites van je lokale bioscopen om precies te weten waar er leuke kansen zijn voor het zien van minder recente films op het grote scherm. En als je nog leuke vondsten doet, deel ze vooral in de reacties!

Voor wie niet naar een terras gaat, maar lekker comfortabel in een rustige (want niet te volle) bioscoopzaal wil genieten van films: veel plezier! En anders: cheers!