Snooker keert vanaf maandag terug met Championship League

De topsport wordt langzaam weer opgestart. Ook het snooker gaat weer beginnen. Het seizoen gaat verder met de Championship League. 

De Championship League heeft tussen 1 en 11 juni plaats in Milton Keynes in het Verenigd Koninkrijk. Aan dit toernooi doen de 64 beste spelers van de wereld mee waaronder de favorieten Judd Trump, Ronnie O’Sullivan, Mark Selby, Neil Robertson, Mark Allen en Kyren Wilson. De spelers zijn opgedeeld in zestien groepen van vier spelers. De groepswinnaars plaatsen zich voor de tweede ronde. Bekijk de groepsindeling op Wikipedia

Het toernooi zou eerst plaats hebben in Leicester. De locatie in Milton Keynes is echter 'coronaproof'. Spelers en scheidsrechters hoeven het hotel niet te verlaten. Ook zijn alle spelers en arbiters getest op COVID-19. Het toernooi is te zien op ITV en Eurosport. Iedere dag vanaf 16.00 uur tot het einde vasn de avond is er snooker te zien. Het toernooi is wel achter gesloten duren. 

Dit toernooi is een goede testcase voor het wereldkampioenschap. Het WK staat op de planning vanaf 25 juli in Sheffield. In het Crucible Theatre zal eveneens geen publiek worden toegelaten.