Gladbach verslaat Union Berlin; Dortmund overklast Paderborn

Op zondag twee duels in de Bundesliga. Borussia Mönchengladbach won met 4-1 van Union Berlin en Borussia Dortmund pakte drie punten op bezoek bij SC Paderborn 07. Het werd 1-6.

Gladbach was vanaf de aftrap de dominante partij en kwam in de zeventiende minuut terecht op voorsprong. Florian Neuhaus worstelde zich knap langs Marvin Friedrich en schoof de bal via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen. Even later legde Pléa de bal perfect op het hoofd van Thuram, die bij de tweede paal de 2-0 binnenkopte. De 22-jarige Fransman vierde zijn doelpunt met een eerbetoon aan George Floyd, de zwarte, ongewapende arrestant die begin deze week in Minneapolis door politiegeweld om het leven kwam.

Kort na rust maakte Union het nog even spannend. Clubtopscorer Sebastian Andersson versierde een vrije trap en kopte die vervolgens zelf binnen. Een comeback kwam er niet. Opnieuw was het Pléa die Thuram bediende, de jonge aanvaller tikte van dichtbij zijn tiende Bundesliga-treffer van het seizoen binnen. Het slotakkoord was voor Pléa zelf, hij volleerde zuiver raakt uit een voorzet van Ramy Bensebaini: 4-1. Door de ruime zege gaat Gladbach weer over Bayer Leverkusen heen, de ploeg staat nu derde. Union wacht na de coronabreak nog altijd op een overwinning en is afgezakt naar de veertiende plaats.

Borussia Dortmund heeft zondagavond indruk gemaakt tegen laagvlieger Paderborn. Bij afwezigheid van Erling Haaland eiste Jadon Sancho de hoofdrol op. Het werd 1-6, maar de bezoekers kwamen pas laat op gang. In de 54e minuut Na een prima actie van Emre Can kon Thorgan Hazard de 0-1 van dichtbij binnentikken en drie minuten later was het opnieuw raak. Ditmaal was het Julian Brandt die de bal laag voorgaf en Sancho die eenvoudig scoorde.

In de 72e minuut leek het een beetje spannend te worden. Na hands van Can ging de bal op de stip en Uwe Hünemeier benutte de strafschop namens de thuisclub overtuigend. Twee minuten later maakte Sancho aan alle spanning alweer een einde. Op aangeven van Hazard schoot hij de bal knap in de verre hoek: 1-3. In de slotfase maakten Achraf Hakimi en Marcel Schmelzer er 1-5 van, maar het toetje was toch weer voor Sancho. Na een snelle counter benutte hij zijn zeventiende Bundesliga-doelpunt dit seizoen. De ploeg van trainer Lucien Favre behoudt door de overwinning de tweede plaats, het gat met Bayern bedraagt zeven punten. Paderborn staat stijf onderaan.