FOK! Wat een weer: zon, zon en nog eens zon

Aloha!  

Daar ben ik weer!  

Dat de zon schijnt mag denk ik voor niemand meer een bijzonderheid zijn. We zitten zeker in het westen al ruim 100 uur boven het zonrecord van 1978 gedurende de lente. Maar ook elders in het land hoeft men over zon niet te klagen. Werkelijk een verpulvering van het record, en dat vind zelfs ik best bijzonder. Toch waren de temperaturen vrij gematigd de laatste dagen. Steeds tussen de 18 en 25 graden en ook de noordoostelijke bries was vrij nadrukkelijk aanwezig. Er werd zelfs over geklaagd.  

De eerstkomende dagen wordt het nog wat warmer, maar er zijn wel wat veranderingen op de weerkaart zichtbaar. Vanuit het zuiden rukt vochtigere en nog warmere lucht op, maar tegelijkertijd komt er vanuit het noorden koele en droge lucht op ons af. Uiteindelijk gaat de koele lucht het wel winnen, maar het is maar de vraag wanneer dat gaat gebeuren. Mogelijk gebeurt dat in het noorden en langs de kust al op woensdag, maar als de depressie westelijker komt te liggen dan blijft het overal nog (vrij) warm. In dat geval koelt het vrijdag pas af.

En wat natuurlijk ook belangrijk is dat is de neerslag. Grote hoeveelheden lijken niet aan de orde, want de meeste activiteit lijkt zich ten zuiden van ons land te gaan manifesteren. Toch zijn dan een paar buien wel mogelijk. In het koele scenario blijft het in het westen en noorden vrijwel droog en valt er alleen in het diepe binnenland een enkele bui. Tot nu toe geven de berekeningen zo'n 10 tot maximaal 20 mm aan. Dat is niet veel, en dan het meeste nog in het zuiden. We zullen zien hoe zich dat de komende dagen evelueert.

Vandaag is het zonnig en warm met maxima tussen de 19 en 26 graden. De wind is oostelijk en zwak tot matig, maar boven water wat sterker. In de avond draait de wind aan zee naar noord-noordoost. 

Tot van de week!  

Meer weer op FOK!

Bloemendaal (Foto: Stephan5)
In Bloemendaal is alles nog behoorlijk groen. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.