Op de vlucht met te veel drank op en zonder rijbewijs

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Dordrecht een 29-jarige man uit Oude-Tonge aangehouden. De man moet nog een gevangenisstraf uitzitten van 209 dagen. De politie was hem op het spoor gekomen na enkele verkeersovertredingen.

Omstreeks 02.00 uur zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op de A16 bij de wegwerkzaamheden tussen de Moerdijkbrug en Dordrecht een auto rijden met een snelheid die beduidend hoger lag dan daar is toegestaan. Ze zien dat de auto bij Dordrecht vervolgens de N3 volgt en daar liep de snelheid op tot boven de 150 km/uur terwijl er 100 is toegestaan. De auto werd bij de afrit Dordrecht Centrum aan de kant gezet.

De bestuurder kon geen rijbewijs of andere legitimatiebewijs overhandigen. De agenten roken bovendien een alcohollucht bij de man. De blaastest geeft aan dat de bestuurder mogelijk teveel alcohol heeft genuttigd. De bestuurder gaf wel een naam en geboortedatum op maar, omdat de identiteit van de man niet betrouwbaar kon worden vastgesteld werd hij gefouilleerd.

Daarbij werd een bankpasje aangetroffen met een andere naam dan hij initieel had opgegeven. Dit pasje was wel van de bestuurder en hij gaf toe dat hij een valse naam had opgegeven. Toen bleek ook waarom: hij had geen rijbewijs en hij moest nog een gevangenisstraf van 209 dagen uitzitten. De man werd hierop direct aangehouden.

De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs, de snelheidsovertreding, het rijden onder invloed van alcohol en het opgeven van een valse naam. Hij is voor het uitzitten van zijn straf overgebracht naar de gevangenis.