F1-team Williams breekt met hoofdsponsor, team mogelijk te koop

Het gaat weer niet best met het Formule 1-team van Williams, en dan is het seizoen nog niet eens begonnen. Men heeft per direct afscheid genomen van hoofdsponsor ROKiT en mogelijk gaat het in nood verkerende team zelfs in de verkoop.

Volgens een persbericht zou een minderheidsaandeel een mogelijkheid zijn, maar bestaat ook de kans dat het gehele bedrijf rondom het team overgenomen wordt. Een belangrijke kanshebber daarvoor zou Michael Latifi zijn, een miljardair uit Canada en niet geheel toevallig vader van Williams-coureur Nicholas Latifi, die dit jaar in principe zijn F1-debuut maakt.

Williams, met coureurs als Nelson Piquet, Damon Hill en Alain Prost goed voor negen constructeurstitels en zeven titels bij de coureurs, verloor vorig jaar 14,5 miljoen euro en dit jaar lijkt het alleen maar slechter te gaan, uiteraard niet geholpen door de COVID-19-pandemie.

Het team won in totaal 114 keer een Grand Prix, Juan Pablo Montoya deed dat in 2004 en daarna won Williams nog maar één keer - zonder zoeken zeggen wie, wanneer en waar dat was levert je een gratis internetpunt op. In 2018 en 2019 ging het iets minder goed en eindigde het team volstrekt kansloos onderaan, vaak door niet eens in de buurt van de voorlaatste plekken te komen.