Rotterdammer (30) overleden na schietincident

Vrijdagochtend even na 07.00 uur kwam bij de meldkamer een stroom aan meldingen binnen dat er was geschoten op de Bramentuin in Rotterdam-IJsselmonde. Toen de hulpdiensten aankwamen bleek dat zij voor het slachtoffer, een man die voor zijn woning was neergeschoten, niet veel meer konden betekenen. Na een korte reanimatie overleed hij ter plaatse, 30 jaar oud. Al snel konden de twee verdachten worden aangehouden.

Getuigen die schrokken van de knallen, zagen na het schieten een goudkleurig transportbusje wegrijden en gaven dat door aan de politie. Op de kruising van de Sportlaan en de Arresleestraat zijn de twee verdachten vermoedelijk overgestapt in een andere auto om hun vlucht te vervolgen. Deze auto werd later gespot op de Vaanweg, waarna een achtervolging werd ingezet door meerdere politieauto’s.

Aan het einde van de Dordtsestraatweg verloor de bestuurder de macht over het stuur en crashte tegen een geparkeerd staande auto op de Verlengde Motorstraat. De twee inzittenden probeerden te voet verder te vluchten, maar na een waarschuwingsschot werden zij alsnog aangehouden, een op de Dordtselaan, de ander vlakbij op de Strevelsweg. Het gaat om een Dordtenaar van 21 en een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel.

Op de plek van het misdrijf en bij de achtergelaten auto’s wordt nauwkeurig sporenonderzoek verricht. Er wordt met nabestaanden, buurtbewoners en mogelijke getuigen gesproken. Meer getuigen zijn meer dan welkom. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie