Grootschalige inval op woonwagenkamp Maarheeze

Sinds vanmorgen 07.00 uur is de politie bezig met een actie op het woonwagenkamp aan de Vinnen in Maarheeze. Ze zijn op zoek naar verboden wapens. Bij de politie kwam onlangs informatie binnen dat verschillende bewoners in het bezit zouden zijn van (vuur)wapens. Op basis van die informatie is besloten om vandaag een inval te doen.

Vrijdagmorgen om 07.00 uur werd het woonwagenkamp afgesloten met de inzet van een peloton van de Mobiele Eenheid. Daarop werden alle bewoners geïnformeerd over het doel van de inval. In totaal worden tijdens de actie zo’n 100 medewerkers van politie en Openbaar Ministerie ingezet. Alle woonwagens op het kamp worden doorzocht en ook het terrein rondom de wagens en het kamp wordt uitgespit. De politie wordt daarbij ondersteund door de Koninklijke Landmacht. Uiteraard worden ook speurhonden ingezet.

Een woordvoerder: "De omvang van deze zoekactie verklaart voor een deel waarom de politie zo massaal aanwezig is op het kamp. Vele handen maken licht werk. Voor een ander deel valt het ook te verklaren op basis van de tijd waarin we leven. Door de geldende maatregelen worden ook wij gedwongen om bijvoorbeeld met meer voertuigen te rijden dan normaal. Alleen op die manier kunnen we ons houden aan de geldende regels voor bijvoorbeeld het houden van afstand."