Definitief geen Grand Prix van Nederland in 2020

Fans van de Formule 1 moeten nog een jaar wachten tot de koningsklasse van de autosport terugkeert op Circuit Zandvoort. De Formule 1 heeft weliswaar een verzoek gedaan om de race later dit jaar zonder publiek te houden maar dat wil de organisatie in Zandvoort niet.

“We vragen iedereen nog even geduld te hebben”, zegt directeur Jan Lammers van de Grand Prix van Nederland in een reactie. “Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten. Hoe klaar we er ook voor waren: 2020 wordt 2021. We waren helemaal klaar voor deze eerste race en dat zijn we nog steeds. Een ongelofelijke prestatie is geleverd met dank aan alle betrokken fans, bedrijven en overheden. De F1 heeft bij ons geïnventariseerd om zonder publiek de race dit jaar te laten plaatsvinden, maar we willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland.”

De oorspronkelijke datum was 3 mei, wanneer de race in 2021 verreden wordt is nog niet bekend. Gekochte tickets blijven geldig maar mensen kunnen ook hun geld terugkrijgen.