Bonaire wil Nederlandse bekerfinale wel binnenhalen

De advocaten van FC Utrecht stelden voor de bekerfinale desnoods op Bonaire te spelen en dat zien ze wel zitten op het eiland. De Domstedelingen willen alles op alles zetten om de voor hun zo cruciale wedstrijd te mogen spelen en op de Antillen kan dat op veel enthousiasme rekenen, zo lezen we op AD Sportwereld.

FC Utrecht greep in de gestopte Eredivisie net naast een ticket voor Europees voetbal terwijl het in verliespunten gelijk stond met Willem II dat wel Europa in mag. Daarnaast had de club uit Utrecht nog een kans om via de KNVB beker een plek in de Europa League te bemachtigen. Maar omdat er voor 1 september geen evenementen plaats mogen vinden in Nederland heeft de KNVB ook daar een streep door gezet. De advocaten van FC Utrecht vinden dat de voetbalbond meer opties zou moeten overwegen om de wedstrijd alsnog te spelen, ook als daar haken en ogen aan zitten zoals de teams die daarvoor in quarantaine moeten.

Utrecht betoogde dat een bekerfinale in Duitsland of op Bonaire als mogelijkheid bekeken zou moeten worden en dat zorgde voor het nodige enthousiasme op de Antillen. "Ik vind het echt uitstekend, als het kan. Het zou een enorme boost zijn op het eiland. Ik heb geen reden om daar nee tegen te zeggen. Ik word hier zeer vrolijk van. Als de finale hier gespeeld zou worden dan is dat echt een droom. Ik denk dat heel Bonaire op z’n kop zal staan", aldus de voorzitter van de Bonairiaanse voetbalbond in Amigoe, de lokale krant.

Met slechts twee besmettingen is het eiland relatief licht getroffen door het coronavirus. Edison Rijna van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) vindt dat de wedstrijd financieel verantwoord moet zijn voor het eiland, het mag geen te zware last zijn die onevenredig veel geld zou gaan kosten. "Aan de andere kant kunnen we die wedstrijd ook gebruiken om de faciliteiten te verbeteren. Het is echt geen gek idee om de wedstrijd hier te spelen", zo betoogt ze.

Stadion Kralendijk waar de KNVB bekerfinale misschien gespeeld zou kunnen worden (WikiCommons/Chris Favero)
Stadion Kralendijk waar de KNVB bekerfinale misschien gespeeld zou kunnen worden (WikiCommons/Chris Favero)