'GTA VI verschijnt in 2023'

Aan de hand van financiële gegevens van Take-Two, de licentiehouder van de Grand Theft Auto-spellen, wordt gesuggereerd dat de nieuwe GTA in 2023 uit moet komen. Die bewering doen ingewijden op basis van een zichtbare piek in de geraamde kosten voor dat jaar.

Rockstars moederbedrijf Take-Two diende onlangs zijn 10K-formulieren in bij de Amerikaanse toezichthouder van effectenbeurzen. In deze formulieren worden onder andere de uitgaven van bedrijven voor de komende jaren uiteengezet. Uit de gegevens blijkt dat in het fiscale jaar 2024 de kosten voor marketing aanzienlijk hoger zijn dan de jaren daarvoor: zo'n 89 miljoen dollar in plaats van 'slechts' 78 miljoen dollar.

Onder andere industrie-analist Jeff Cohen denkt dat GTA VI in 2023 uitkomt. Hij beargumenteert daarbij ook dat een soortgelijke situatie ten tijde van Red Dead Redemption 2 plaatsvond, waarbij ook het marketingbudget flink piekte. Het zou nog kunnen dat het budget wordt ingezet voor andere titels, al blijkt uit het verleden dat de enorme marketingkosten vooral voor Rockstar-games wordt ingezet. Het blijft vooralsnog bij speculatie.