FOK! Wat een weer: Summer is coming!

Vandaag zijn er flinke perioden met zon en het blijft droog. Aanvankelijk is er lokaal nog sprake van nevel en mist, in Gelderland lokaal dichte mist. In het Waddengebied komt in de ochtend en de eerste helft van de middag lage bewolking en lokaal ook (dichte) mist voor. In de loop van de dag kan dit zich ook voordoen langs de noordwestkust. Verder in het binnenland ontstaan stapelwolken die in de loop van de avond weer oplossen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordelijk kustgebied tot 24°C in het zuiden van het land. De noordelijke wind is zwak en wordt matig, langs de kust later op de dag vrij krachtig.

Komende nacht is het helder en koelt het af naar ongeveer 9°C. De zwakke tot matige wind komt uit een noord tot noordoostelijke richting. Met zonkracht 7 vandaag, indien het onbewolkt is, is het raadzaam om je in te smeren. Een onbeschermde huid kan binnen tien minuten tot een kwartier verbranden. 

Donderdag begint met zonnige perioden maar er kan in de loop van de dag bewolking van het noorden uit binnen drijven. Het blijft overwegend droog. De maximumtemperatuur varieert van 15°C in het Waddengebied tot 21°C in het zuidoosten. De noordelijke wind is matig en aan de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Joran-Joran was in Meijendel, bij Wassenaar (Foto: Joran-Joran)
Joran-Joran was in Meijendel, bij Wassenaar (Foto: Joran-Joran)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.