Duitser Letsch nieuwe trainer Vitesse

Vitesse heeft Thomas Letsch aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de club. De 51-jarige Duitse trainer heeft een contract voor twee jaar ondertekend bij de club uit Arnhem.

Letsch werkte jarenlang voor Red Bull Salzburg. In Oostenrijk was hij onder meer de technisch directeur van de voetbalacademie, assistent-trainer bij het eerste elftal en eind 2015 even interim-hoofdtrainer. Letsch was ook twee seizoenen trainer van FC Liefering, het opleidingsteam van Red Bull Salzburg. Na een korte periode bij Erzgebirge Aue in de 2. Bundesliga, was zijn laatste trainersklus bij Austria Wien, waar hij in maart werd ontslagen.

De aanstelling van Letsch komt uit de koker van landgenoot Johannes Spors, die sinds kort technisch directeur bij Vitesse. Spors heeft ook een verleden bij Red Bull Salzburg. "Het is duidelijk dat Thomas en ik elkaar kennen vanuit het RB-circuit. Onze voetbalfilosofie, waarin intensiteit centraal staat, komt overeen", aldus Spors. "Ik heb er alle vertrouwen in dat we met Thomas als hoofdtrainer aan iets moois gaan bouwen."

Letsch: "De gesprekken met de club verliepen zeer prettig. Natuurlijk ken ik Johannes al langer. Daarnaast weet ik dat de speelwijze zoals ik die voor ogen heb, goed overeenkomt met de speelstijl die bij Vitesse past."