Succesvolle patseraanpak op de Meent in Rotterdam #2

Net als op zaterdag 23 mei controleerden politieagenten zondagmiddag 24 mei tussen 13.00 en 15.30 uur het verkeer op de Meent in Rotterdam. De controle stond in het teken van de aanpak overlast gevende personenauto's- en motoren.

Lees ook: Succesvolle patseraanpak op de Meent in Rotterdam

Bestuurders van vaak opvallende voertuigen zorgen op de Meent voor veel overlast en irritatie onder bewoners, winkeliers en passanten door agressief rijgedrag waarbij onnodig (veel) geluid wordt gemaakt.

In totaal controleerden agenten 54 personenauto's. Bijna alle voertuigen vielen onder de zogeheten doelgroep van overlastgevende bestuurders. De 'buit' was wel een stuk minder dan op zaterdag. 

Er werd één persoon aangehouden voor het overtreden van schorsende voorwaarden, één persoon werd aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs, drie personen droegen geen autogordel en bij één persoon werd er een gebruikershoeveelheid drugs in beslag genomen. 

De steeds weer terugkerende overlast is velen een doorn in het oog. De acties hebben naast een repressieve kant ook een preventieve kant. De komende periode zal de politie daarom deze controles blijven uitvoeren.

Patseraanpak op de Meent in Rotterdam (Afbeelding: Politie)
Patseraanpak op de Meent in Rotterdam (Afbeelding: Politie)