Het is vandaag..

Goede morgen! Gister is voorbij, het is vandaag! En vandaag is het een volle dag. Zo is het Dag van de handdoek, Dag van de FG, Dag van de Vermiste Kinderen en Dag van Afrika. Jarigen vandaag zijn onder andere Giel Beelen (43) en Prinses Laurentien (54). 

Internationale dag van de vermiste kinderen.

Vandaag in 1979 werd de Amerikaanse Etan Patz vermist. Hierop kwam een heel mediacircus op gang om het kind te vinden. De toenmalige president, Ronald Reagan maakte van die dag een dag waarop we stilstaan bij onvoerde en weggelopen kinderen. Ook in Nederland worden kinderen vermist. Wij gebruiken onder anderen het Amber Alert om verdwenen kinderen op te sporen. Deze dag is om stil te staan wanneer je kind vermist raakt. Wat kan je doen het kind terug te vinden, wat kan je doen ter voorkoming? 

Lees ook: AMBER Alert lanceert preventiecampagne tegen digitaal kinderlokken

Dag van de Handdoek.

Ja, het bestaat echt. Echter zit er wel een verhaal achter. Of wat zeg ik, een hele boekenreeks en een verfilming. Dit werd geschreven door Douglas Adams en ging over de essentie van een handdoek door de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse maatje Ford Prefect. Die laatste had ten alle tijden een handdoek bij, want met een stuk badstof laat je zien dat je een goed voorbereide, ervaren ruimtereiziger bent. Je kunt het immers gebruiken om jezelf warm te houden of om mee te liften met passerende ruimteschepen. De reeks werd een hit maar weinig mensen liepen constant met een handdoek rond. Op 25 mei 2001 overleed Douglas Adams, sinds dat jaar is dag van de handdoek uitgeroepen. Op deze dag worden de boeken nog eens gelezen en besproken. Mét handdoek uiteraard. De boekenreeks is hier aan te schaffen, mocht je interesse hebben.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Omdat je er altijd wel iets aan hebt (Foto: Pixabay)
Omdat je er altijd wel iets aan hebt (Foto: Pixabay)


Dag van de FG.

Ik weet het, het is maandagochtend, FG, wat is dat nu weer? Een FG is een Functionaris Gegevensbescherming, wellicht weet je het nog van ongeveer 2 jaar terug, dat de privacyrechten werden veranderd. De FG zorgt ervoor dat jouw gegevens niet op straat komen te liggen en is in elk bedrijf verplicht in dienst te hebben. En vandaag is hun dag. Gefeliciteerd!


Dag van Afrika.

In 1963 werd de Organisation of African Unity (OAU) op 25 mei opgericht, een samenwerkingsverband tussen 30 van de 32 onafhankelijke Afrikaanse landen. In 2002 werd de naam veranderd naar Afrikaanse Unie (AU). Op een andere datum, maar 25 mei blijft de dag van Afrika. Het is meer een herdenkingsdag dan een feestdag, hoewel er in Afrika ongetwijfeld wel wat te doen is. Een mooi moment om stil te staan wat Afrika ons gebracht heeft, of wij Afrika brengen. Het heeft in ieder geval een grote hit opgeleverd.