Opnieuw ruime zege voor RB Leipzig tegen FSV Mainz 05

RB Leipzig heeft zondagmiddag een zeer makkelijke overwinning geboekt op FSV Mainz 05: 0-5. Bij de ploeg van trainer Julian Nagelsmann was Timo Werner goed voor drie doelpunten en bracht zijn seizoenstotaal alweer op 24.

Mainz startte met de Nederlanders Jeffrey Bruma, Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis, maar de nummer vijftien in de Bundesliga keek na een goede twintig minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Na tien minuten maakte Timo Werner uit een lage voorzet de 0-1 en in de 23ste minuut kopte Yussuf Poulsen, die zijn 250ste wedstrijd speelde voor Leipzig, 0-2 binnen. Tien minuten voor de rust liep Leipzig uit naar 0-3 voorsprong dankzij Marcel Sabitzer.

In de tweede helft liep Leipzig nog uit naar een 0-5 overwinning dankzij nog twee goals van Werner en dat was goed voor zijn derde hattrick van het seizoen. In de eerste wedstrijd tegen Mainz (8-0) was de Duitse spits ook al goed voor een hattrick. Dankzij de overwinning van RB Leipzig klom de ploeg naar de derde plaats in de Bundesliga. De ploeg van Julian Nagelsmann heeft een achterstand van zeven punten op Bayern München.

In de laatste wedstrijd van 27 speelronde in de Bundesliga heeft Fortuna Düsseldorf op de valreep naast zijn tweede Bundesliga-zege van 2020 gegrepen. De laagvlieger gaf in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen en moest de punten delen met 1.FC Köln. In blessuretijd maakte Köln de 2-2.