Start MotoGP-seizoen waarschijnlijk in juli op Jerez

De start van het MotoGP-seizoen op het circuit van Jerez de la Frontera lijkt steeds meer aannemelijk. Zaterdag heeft de Spaanse regering groen licht gegeven voor een herstart van de Spaanse voetbalcompetitie vanaf 8 juni aanstaande. Het goedkeuren van 'La Liga' door de Spaanse autoriteiten gold als belangrijke graadmeter voor het motorsportevenement.

Een akkoord voor het WK Wegrace lijkt nu slechts een formaliteit. De seizoensopener zal dan plaatsvinden van 17 tot en met 19 juli op het circuit van Jerez, in Zuid-Spanje. Ook lag er al een overeenkomst op tafel tussen Dorna Sports, het regionaal bestuur van Andalusië en de gemeente van Jerez de la Frontera voor nog een tweede Grand Prix op het circuit, alsmede een WorldSBK-ronde. Deze zouden in de weekenden van respectievelijk 24 tot en met 26 juli en 31 juli tot en met 2 augustus verreden moeten worden. Het wachten is slechts op de bijna niet uit te blijven toestemming van de Spaanse regering.

Indien er een definitieve bevestiging komt, zullen er wel aanpassingen plaatsvinden. Zo is er geen publiek welkom, zijn er 'slechts' 1300 personeelsleden (inclusief o.a. tv-crew, maar exclusief andere media) toegestaan, wordt er uitgebreid getest op COVID-19 en is er geen hospitality.

Kalender
De rest van de seizoenskalender heeft Dorna Sports ook al uitgedacht. Als alles volgens planning van de MotoGP-rechtenhouder verloopt wordt er maar liefst zeven keer gereden in Spanje, tweemaal in Italië en Oostenrijk en één keer in Tsjechië. Spanje mag het evenement verwelkomen op het circuit van Jerez (2x), Barcelona (1x), Aragon (2x) en Ricardo Tormo (2x). Dorna hoopt de mannen in Italië te zien verschijnen in Misano, op de Red Bull Ring in Oostenrijk en in Tsjechië op Brno.

Nu is het hopen dat het kampioenschap ook op al deze circuits doorgang mag vinden. Met Jerez zijn we in elk geval al een stap dichterbij.