Bosz doet met Bayer Leverkusen goede zaken in Bundesliga

Bayer Leverkusen heeft uitstekende zakengedaan in de strijd om deelname aan de Champions League. Het team van trainer Peter Bosz was zaterdag te sterk voor concurrent Borussia Mönchengladbach. Door de zege stijgt Bayer Leverkusen naar de derde plaats achter Bayern München en Borussia Dortmund, laatstgenoemde won zaterdag ook hun wedstrijd.

Leverkusen, met Daley Sinkgraven in de basis, kwam al snel op 0-1 via Kai Havertz. Het Duitse toptalent maakte het af na een steekbal van Karim Bellarabi. Vlak voor rust was Havertz dicht bij zijn tweede treffer van de dag, maar dit keer eindigde zijn inzet op de lat, waarna Kerem Demirbay een enorme kans in de rebound miste.

Zeven minuten na rust kwam Borussia Mönchengladbach op gelijke hoogte. Marcus Thuram maakte met een schot in de verre hoek de 1-1. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijke stand, want vijf minuten na de gelijkmaker kreeg Leverkusen een penalty. Havertz schoot raak vanaf elf meter en evenaarde het record van Klaus Fischer, die 34 wist te scoren voor zijn 21ste verjaardag.

Na de 1-2 van de voet van Havertz was het gedaan met de tegenstand van Mönchengladbach. Tien minuten voor tijd zorgde Sven Bender met een rake kopbal voor de 1-3 eindstand.

Ook Borussia Dortmund, de nummer twee in de competitie, boekte een uitzege. Tegen VfL Wolfsburg, de nummer zes in de Bundesliga, won Dortmund met 0-2. Raphaël Guerreiro en Achraf Hakimi waren de doelpuntenmakers.