Europees kampioene Pieters twee jaar langer bij Boels-Dolmans

Wielrenster Amy Pieters heeft haar contract bij Boels-Dolmans met twee jaar verlengd. De 28-jarige Noord-Hollandse ligt nu tot eind 2022 vast bij de ploeg die komend jaar verder gaat als SD Worx. Pieters veroverde vorig jaar in Alkmaar de Europese titel op de weg, maar is ook succesvol op de baan.

Ze prolongeerde eind februari bij de WK baanwielrennen in Berlijn met Kirsten Wild de wereldtitel op de koppelkoers. De dochter van oud-wielrenner Peter Pieters richt zich komend jaar dan ook vooral op de Olympische Spelen van Tokio.

"Ik heb de laatste jaren juist gezien dat de combinatie baan en weg goed bij mij uitpakt. Juist door die combinatie ben ik op beide terreinen beter gaan presteren”, zegt Pieters. "Ik zal in 2021 zeker ook wegwedstrijden rijden, maar als er een keuze moet worden gemaakt, dan zal die altijd in het teken van Tokio staan. Twee jaar lang heb ik van de ploeg de vrijheid gekregen om me optimaal op de baan te richten. In 2022 hoop ik de ploeg daarvoor te bedanken met een sterk seizoen op de weg.

Ook Lonneke Uneken verlengde haar contract bij Boel-Dolmans. De twintigjarige Groningse wordt door ploegmanager Danny Stam aangemerkt als “het grootste talent in het Nederlandse vrouwenwielrennen”. Uneken zal tot en met 2024 verbonden blijven aan de ploeg. Stam vervolgt: “Ze is amper 20 jaar, maar liet in de twee voorjaarskoersen in februari al direct zien dat ze met de beteren in het peloton mee kan. In zowel Omloop Het Nieuwsblad als de GP Samyn kon ze de finale kleur geven. Ik denk dat zij zich kan ontwikkelen tot de ‘nieuwe’ Chantal Blaak. Ze heeft dezelfde kwaliteiten en is enorm gedreven.”

Uneken is blij met het vertrouwen van de ploeg. “Een contract van liefst vier jaar is daar het bewijs van. Ik voelde me meteen thuis bij dit team. De eerste wedstrijden liepen meteen goed, wat absoluut naar meer smaakte. Ik heb geen moment getwijfeld over de aanbieding. Mijn eerste belangrijke richtpunt aan de horizon zijn de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.”

Anna van der Breggen en Chantal Blaak verlengden onlangs al hun contract bij Boels-Dolmans. Regerend olympisch kampioene Van der Breggen neemt na de Spelen van Tokio afscheid, Blaak in het voorjaar van 2022. Beide oud-wereldkampioenen gaan daarna verder als ploegleidster bij SD Worx. 

Europees kampioene Pieters twee jaar langer bij Boels-Dolmans (WikiCommons/Hoebele)
Europees kampioene Pieters twee jaar langer bij Boels-Dolmans (WikiCommons/Hoebele)