Wie heeft wegrijdende auto bij brandende zendmast gezien?

Een donkerkleurige auto is kort na de brandstichting op 1 mei bij de zendmast langs de A67 weggereden. Dat blijkt uit politieonderzoek over de brandstichting van een zendmast op parkeerplaats Deersels aan de autosnelweg A67. De recherche vraagt het publiek om mee te helpen in het onderzoek naar deze auto en om informatie over de mogelijke vluchtroute te delen.

Uit voorlopig onderzoek van de recherche blijkt dat de auto vermoedelijk aan de achterzijde op een zandweggetje van de parkeerplaats Deersels geparkeerd stond (zie situatieschets). Vervolgens is na de brandstichting rond 22.30 uur deze auto via de daar gelegen zandweg vertrokken in zuidelijke richting naar Maasbree. Graag komt de politie in contact met bezoekers of passanten die meer informatie hebben over deze donkerkleurige auto. 

Route van de auto
Uit onderzoek blijkt dat er kort na de melding van de brand rond 22.30 uur een donkerkleurige auto in de directe omgeving van de zendmast is gezien. Deze reed weg van de mast richting het zuiden. Vermoedelijk is de auto vanuit de zandweg de Eerselsberg opgereden. Duidelijk is dat daar vandaan de automobilist via de Sevenumsedijk in zuidelijke rijrichting zijn weg heeft vervolgd. De auto is vervolgens door gereden over de Sevenumsedijk naar de Tongerseweg. De politie onderzoekt nog of de donkere auto dan is afgeslagen richting centrum Maasbree of naar de Middenpeelweg (N277).

Burgernet en postercampagne
Naast een online oproep via sociale media gaat de recherche ook posters verspreiden in het gebied rondom de zendmast. Via een Burgernetmailing worden omwonenden attent gemaakt op deze oproep en gevraagd om informatie of beeldmateriaal te delen met het onderzoeksteam.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Eventuele beelden kunnen met de politie gedeeld worden via het tipformulier

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie