F1 denkt na over simulatie

De organisatie van de Formule 1 denkt na over een simulatie om uit te geven naast het door Codemasters ontwikkelde officiële spel. Dit werd tijdens een esports webinar aangegeven door Julian Tan, hoofd E-Sports and Digital Business van de Formule 1. Dat het officiële spel van de Formule 1 een sterk toegankelijk karakter heeft komt regelmatig op kritiek te staan van de racefanaten. De hoogste klasse in het racen die niet eens het beste uit zijn fans probeert te halen.

Hoewel simulatie steeds belangrijker wordt en het op de lange termijn interessant zou kunnen zijn, blijft een toegankelijk spel de voorkeur houden voor de organisatie. Zo stelde hij over een simulatie die dan naast de officiële game uit zou moeten komen. Hij is van mening dat Codemasters het goed doet doordat het toegankelijke spel barrières doorbreekt.

Diezelfde toegankelijkheid kan van coureurs en fanaten regelmatig op kritiek rekenen. Ook hier op Fok! komt dat regelmatig in de discussies terug wanneer er nieuws is over het spel van Codemasters. Max Verstappen is van de coureurs misschien wel de luidruchtigste criticaster van het spel. Officieel doet hij niet mee aan de virtuele races in F1 2019 omdat hij dan aan een extra spel moet wennen en ieder spel zijn eigen stijl en kuren heeft. Maar wie de Twitch stream van zijn vriend Lando Norris regelmatig volgt weet dat de echte reden is dat F1 2019 niet aan de kwaliteit voldoet die Verstappen, en vele coureurs en fanaten met hem, van een Formule 1-spel verwachten.