Getuigen gezocht gewapende overval supermarkt

Woensdagavond rond 19:50 uur hebben twee mannen een Jumbo supermarkt aan de Winkelwaard in Alkmaar overvallen. De daders gingen met een nog onbekende buit ervandoor op een zwarte scooter. De politie is op zoek naar getuigen.

Medewerkers van de supermarkt waren het mobiele geldautomaat in de winkel aan het legen, toen twee mannen de winkel in kwamen. Zij dwongen met geweld en onder bedreiging van een vuurwapen gelijkend voorwerp de medewerkers de pinautomaat te openen. Nadat de slachtoffers hier gehoor aan hadden gegeven vertrokken de twee daders met een nog onbekende buit. Buiten stapten de verdachten op een zwarte scooter en reden op hoge snelheid weg in de richting van de Schinkelwaard.

Direct na de overval heeft de politie in de omgeving gezocht naar de daders en de hulp van burgers ingeschakeld door middel van een Burgernetmelding, maar helaas zijn de overvallers niet meer aangetroffen.

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. De twee donker getinte verdachten droegen beide een donkergekleurde jas met capuchon en een zwarte integraal helm. Zij zijn op hoge snelheid weggereden op een zwarte Gilera-scooter met deels blauwe kappen en zonder kentekenplaat.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.